logo   slagerij
lijngrad
   
Info Links
lala
knopje
knopje
knopje
knopje
knopje
knopje
knopje
knopje
knopje
 
Unieke Bezoekers:
28744
 
Info en recepten    
   

Slagerij Wever
Kerkstraat 13
1738 BG Waarland
Tel:0226-421345
Fax:0226-420145
E-mail: hanswever@quicknet.nl

 



 

Recepturen:

Rosbiefroosjes met biet en mierikswortel:

amuse - 8 personen - 15 min.

Benodigdheden:

4 plakken rosbief, 1/2 eetlepel mierikswortel, 1 eetlepel zure room, 50 gr. gekookte biet, in piepkleine blokjes.

1: halveer de plakken rosbief. Vouw de halve plakken rosbief dubbel. Rol de dubbelgevouwen plakjes op zodat er roosjes ontstaan.

2: Roer de mierikswortel door de zure room en breng op smaak met zout en peper.

3: Leg acht eetlepels (amuselepels) klaar. Leg op iedere lepel een rosbiefroosje. Leg in het midden van elk roosje wat bietenblokjes en garneer met een schepje mierikswortelroom.

Baconhapjes met gekaramelliseerde sjalot:

amuse - 8 personen - 35 min.

Benodigdheden:

3 sjalotjes, 20 gr. boter, 1 el suiker, 3 el crema di balsamico ( Ca' del cristo, flesje 250 ml AH supermarkt), 75 gr. cranberrypate 8 plakken bacon.

1: Snijd de sjalotjes in plakjes. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn. Voeg suiker en crema di balsamico toe en laat het geheel in 30 minuten op laag vuur karamelliseren.

2: Verhit een koekenpan met antieaanbaklaag. Verdeel de pate in acht blokjes en wikkel ieder blokje in een plak bacon. Bak in de droge koekenpan de pakketjes 2 tot 3 minuten tot de bacon krokant is.

3: Leg acht eetlepels (amuselepels) klaar. Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg er de baconhapjes op.

Runderrollade met krokante korst: Hoofdgerecht 4 personen.

30 min. + 30 min oventijd.

Benodigdheden:

50 gr. Boter, runderrollade 600 gr, 100 gr cashewnoten, 1/2 el kerriepoeder, 1 zakje peterselie 30 gr. grof gehakt, 1 bosuitje in ringtjes, 50 gr grna padano fijngeraspt, 1 eiwit, 200 ml vleesfond, keukenmachine, braadslede, aluminiumfolie.

1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de boter in een braadpan en bak de rollade in 5 minuten rondom bruin. Hak de cashewnoten in de keukenmachine fijn. Voeg kerriepoeder, pterselie, bosui en grana padano toe en meng alles tot een fijn kruimelig geheel.

2: Laat de rollade op keukenpapier uitlekken en iets afkoelen. Schenk het bakvocht in de braadslede en leg de rollade erin. Bestrijk de bovenkant met eiwit. Roer de rest van het eiwit door het kaas-notenmengsel. Verdeel het mengsel over de bovenkant van de rollade en druk het goed aan.

3: Schuif de braadslede in het midden van de oven en laat de rollade in 30 min op 140 a 150 graden gaar en goudbruin worden. Bedruip de rollade regelmatig met het braadvocht. Haal de rollade uit de oven en laat hem minstens 10 onder aluminiumfolie rusten.

4: Schenk het braadvocht in een pan en voeg de vleesfond toe. Kook het geheel in tot een lichtgebonden jus. Snijd de rollade in mooie dunne plakken en serveer met jus.

Varkenshaas met rauwe ham in filodeeg

Hoofdgerecht 4 personen

15 min. + 20 min. oventijd.

Benodigdheden:

500 gr varkenshaas in 4 gelijke stukken op kamertemperatuur.

4 el olijfolie, 4 el tapenade van zwarte olijven, 8 plakken rauwe ham, 8 vellen fillodeeg (diepvries, 225 gr.) ontdooid, bakpapier.

1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de vier stukken v.haas in met zout en peper. Verhit 2 el olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en bestrijk elk stuk met tapenade. Wikkel elk varkenshaasje in twee plakken rauwe ham. Spreid vier vellen fillodeeg uit op het aanrecht en bestrijk ze dun met olie. Leg hier de andere vier vellen deeg op.

2: Leg in het midden van elk stapeltje fillodeeg een stuk varkenshaas met rauwe ham. Wikkel het fillodeeg er strak omheen en vouw het als een pakketje dicht. Bestrijk de deegpakketjes rondom met olijfolie.

3: Leg de deegpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 20 a 25 min op 180 graden goudbruin en gaar. Snijd voor het serveren elk deegpakketje schuin door, zodat het vlees te zien is.

Voor meer recepten kijk op www.vlees.nl.

 

 

 

 

 

   
 
www.slagerijwever.nl